Pasta ovenschotel met kaas en ham

Benodigdheden:

1 handje verse peterselie, fijn gesneden
80 gr Emmentaler of Gruyere kaas, geraspt
1 ei
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
200 ml zure room

120 gr ham, in blokjes 40 gr boter
250 gr penne pasta

Werkwijze:

Kook de pasta volgens de instructies op het pak beetgaar. Laat de pasta even goed uitlekken.
Verwarm de oven voor op 220 C.br> Pak een grote pan en verwarm hierin alvast de boter. Voeg de ham aan de pan toe en laat op matig vuur de ham bakken totdat deze knapperig is. Voeg de uitgelekte pasta aan de pan toe, meng alles door elkaar en haal de pan van het vuur.br> Meng het ei, peper, zout, en zure room goed door elkaar heen. Dit mengsel voeg je aan de pasta toe. Alles goed door elkaar blijven roeren.
Vet een ovenschaal in en giet het mengsel hierin. Strooi nu de geraspte kaas over de ovenschaal heen.
Laat ongeveer 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven bakken. De bovenkant moet goudbruin. Een beetje peterselie om te garneren en serveren maar!